Top 5

 • Ruben is een overtuigd Christen en actief lid van de protestantse kerk in Hellendoorn. Hij heeft een brede maatschappelijke belangstelling en heeft gewerkt in verschillende branches, in loondienst maar ook als zelfstandig ondernemer. Hij weet dus uit eigen ervaring wat er speelt en hoe dat voelt. Dat maakt hem behalve tot een kandidaat met overtuigingen op papier, vooral ook tot een echte volksvertegenwoordiger.

  Rubens jeugdig enthousiasme ziet de ChristenUnie als een hele goede kans om brede groepen mensen aan te spreken, maar ook om daadwerkelijk dingen voor elkaar te krijgen. Mede ook dankzij de niet aflatende inzet en ervaring van zijn (steun)fractie en enkele oudgedienden in de politiek beschouwt de lokale partijafdeling Ruben Minkjan als de ideale kandidaat om de partij de komende jaren lokaal te profileren en de politiek op Bijbelse grondslag in de gemeente Hellendoorn praktisch handen en voeten te geven.

  Facebook
 • Ik ben Henk Maneschijn (61). Al vanaf mijn jeugd ben ik actief betrokken bij het kerkenwerk binnen de gereformeerde kerk in Daarle. Het geloof is de bron van waaruit ik probeer te leven!

  Het is mijn houvast en leidraad in het politieke werk voor de ChristenUnie.

  Persoonlijk wil ik mij inzetten om te investeren in gezinnen.

  Het aantal kinderen dat de dupe wordt van een relatiebreuk/(v)echtscheiding is aanzienlijk.

  Uit verschillende onderzoeken blijkt dat veel relaties onder druk komen te staan na de geboorte van een kind. Door hiervoor aandacht te vragen en dit bespreekbaar te maken, wil ik een stuk bewustwording creëren, met hopelijk positieve gevolgen.

  Dit is een doorlopend proces dat continue aandacht blijft vragen.

  Ik wil meedenken met ouderen. Zij vormen een belangrijk deel van de inwoners van onze gemeente.

  Het behoud van onze goede voorzieningen is heel belangrijk. Niet alleen in Nijverdal en Hellendoorn, maar ook in de kleine kernen.

  Facebook
 • Mijn naam is Gineke Welleweerd-Bollemaat (25). Maatschappelijk actief zijn vind ik belangrijk. Ik denk dat als iedereen naar eigen kracht, iets doet voor de mensen om zich heen, de gemeente optimaal tot bloei kan komen. Dit probeer ik te doen binnen mijn kerkgemeente (de Levensbron in Nijverdal), in de samenwerking tussen verschillende kerken in Nijverdal door het organiseren van de FreeXS sportweek en in de gemeentepolitiek.

  Ik ben werkzaam als agrarisch assistent accountant. Dit past goed bij omdat ik als boerendochter, dichtbij mijn passie voor de agrarische sector kan blijven en daarnaast actief mensen kan helpen met adviezen en mee kan denken over de toekomst. Naast mensen staan en weten wat er speelt, dat vind ik belangrijk. Echte betrokkenheid, politiek gaat over mensen, dat mag nooit vergeten worden. Mijn kennis van financiën pas ik graag toe op de gemeentelijke financiën. De gemeente moet goed omgaan met de middelen die de burgers gezamenlijk inbrengen.

  Facebook
 • Ik ben Eva Kerklaan (20). Ik ben actief lid van de volle Evangelie gemeente Beth-Shalom. Ik ben ervan overtuigd dat wij als Christenen uitdragen door onze houding. Door wie we zijn en wat we doen. Maar vooral door het verschil dat we maken. Dit verschil wil ik laten zien door mijn bijdrage in de (steun)fractie.

  Mijn leeftijd is wat mij onderscheid. Als student acht ik zaken als studeren, huurwoningen, openbaar vervoer en het investeren in jongeren belangrijk. Het geeft mij een ander perspectief dan de standaard 40+ raadsleden. Juist die aanvulling is wat het zo krachtig maakt.

  Binnen de gemeente moeten we vooral streven naar korte lijntjes. Een ieder moet zijn op- en aanmerking direct kunnen melden. Iedereen moet gehoord en gezien worden. Wij zijn gekozen door de inwoners. Wij zijn er voor de inwoners.

  Ik ben een jonge hooggehakte modedame met een interesse voor politiek. Dat maakt mij uniek.

 • Ik ben Margreeth Krommendijk-Grit (42). Ik ben actief lid van de Levensbron in Nijverdal, een jonge samenwerkingsgemeente van NGK en GKV. Ik  vind het belangrijk als christen niet alleen op zondag met geloof bezig te zijn, maar alle dagen van de week. Christen zijn is een manier van leven en dat kan juist ook in de politiek naar voren komen. Ik  wil bouwen aan een samenleving waarin iedereen meetelt en uniek is, een samenleving die ook leefbaar is voor de volgende generatie(s). Ik ben getrouwd en heb drie kinderen.

  In het dagelijks leven  werk ik  als docent Nederlands in het voortgezet onderwijs. Ik  weet als geen ander dat het overbrengen van je boodschap aan een groep die er niet direct op zitten te wachten niet vanzelf gaat. Ik weet met humor, relativeringsvermogen en duidelijkheid de leerlingen te krijgen waar ik  ze wil hebben. Daar kan ik in de politiek gebruik van maken. Door mijn onderwijservaring ben  een aanvulling op de (steun)fractie.

  Facebook