Plaatselijk Belang Marle

woensdag 11 april 2007

In de maand maart staan de kleine kernen uit onze gemeente centraal. Het college bezoekt de kernen en geeft uitleg over ontwikkelingen binnen onze gemeente met betrekking tot de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en Hellendoorn in Actie. Op 12 maart heb ik PB Marle bezocht om te horen wat er leeft binnen deze kern. Enkele onderwerpen waren: De begroting van de Haandwiezer loopt al 3 jaar en moet nog steeds plaatsvinden. Actie door college. Aandacht voor starters en senioren in Marle in combinatie met een (mantel)zorg voorzieningen, mogelijkheden benutten. De wethouder brengt onder de aandacht dat door de invoering van de WMO het in de toekomst mogelijk wordt gemaakt dat iemand mag gaan verbouwen om voor de eigen ouders te gaan zorgen. Dez ontwikkeling zal verder uitgewerkt worden.
De inwoners van Marle hebben veel klachten over het wegonderhoud, en niet alleen asfalt maar ook zandwegen, onder andere de noordelijke kanaalweg. Hier moet extra aandacht voor komen. Ook wordt gesproken over de ontwikkeling van meer recreatieve mogelijkheden. Marle gaat in de toekomst ook een eigen website krijgen, het adres is www.pbmarle.nl.
Als laatste wordt gevraagd of het bosje in Marle is verkocht aan een projectontwikkelaar. Wethouder Hegeman is hier duidelijk over, absoluut niets van bekend. De aanwezige raadsleden van CDA en ChristenUnie hebben hier kennis van genomen. De rest van de fracties waren niet aanwezig. Dit komt omdat, volgens de voorzitter, er geen verkiezingen zijn. Aldus genoteerd.

« Terug

Reacties op 'Plaatselijk Belang Marle'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.