Noord-Zuid verbinding

woensdag 28 november 2007

De ChristenUnie kiest voor de aangepaste parallelvariant voor het trajectdeel Hellendoorn van de Noord-zuidverbinding

Van de nader uitgewerkte drie varianten geeft de fractie van de ChristenUnie de voorkeur aan de aangepaste parallelvariant. De knelpunten die bij een eerdere parallelvariant optraden, zijn bij deze variant opgelost.

Wij zijn van mening dat deze variant voor de inwoners van Hellendoorn een verbetering is t.o.v. de bestaande situatie maar ook t.o.v. de andere varianten.

 

De knelpunten die er lagen:

  • De voetbalvelden van het sportcomplex de Voordam komen allemaal westelijk van de nieuwe weg te liggen, zodat de velden beter en veiliger bereikbaar zijn.
  • Bij de Reggeweg wordt de nieuwe weg  landschappelijk beter ingepast.
  • Bij de Blenke wordt de rotonde iets verplaatst, zodat een betere en veiliger oversteek kan worden gerealiseerd naar de bushalte en het Reggedal.
  • De Ola fabriek kan zich op een manier ontwikkelen, waarbij een concept van een open en duurzame fabriek wordt nagestreefd in samenhang met de ontwikkeling van het Reggedal.
  • Het Reggedal, een waardevol natuurgebied, kan bij deze variant het beste ontwikkeld worden voor recreatief gebruik. Ook kan hierbij de Regge weer meanderen en voor de beoogde waterberging zorgen.

« Terug

Reacties op 'Noord-Zuid verbinding'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.