ChristenUnie wil weten hoe waterproof Hellendoorn is.

regendinsdag 03 oktober 2017

Omdat de toename van neerslag in piekbuien sneller verloopt dan tot nu toe werd aangenomen moet de gemeente Hellendoorn zich daarop voorbereiden. De klimaatverandering maakt het noodzakelijk dat we steeds meer rekening houden met hevige regenbuien maar ook met periodes van droogte en hitte. Dit betekent ook een enorme opgave voor Hellendoorn.

Op Prinsjesdag werd het Deltaprogramma 2018 gepresenteerd. Voor het eerst bevat een Deltaprogramma een Deltaplan Ruimtelijke adaptatie. Hierin staat hoe gemeenten het proces van ruimtelijke adaptatie moeten versnellen en intensiveren. Het beschrijft maatregelen om het land te beschermen tegen overstromingen als gevolg van de klimaatverandering en te zorgen voor voldoende zoet water.

Een van de maatregelen is dat alle gemeenten uiterlijk in 2019 een eigen stresstest moeten uitvoeren om te kunnen inschatten of ze bestand zijn tegen de gevolgen van weersextremen. Daarmee moeten ze in beeld brengen hoe kwetsbaar hun gebied is voor extreme weersomstandigheden.

De ChristenUnie wil daarom weten op welke manier het college van B&W in Hellendoorn bezig is of gaat met de opdracht om een lokaal deltaplan te ontwikkelen.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil weten hoe waterproof Hellendoorn is.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.