ChristenUnie gaat voor rust op zondag

dinsdag 07 juni 2011

ChristenUnie gaat voor rust op zondag

De ChristenUnie Hellendoorn is het niet eens met het initiatiefvoorstel van de PvdA en de VVD om over te gaan tot aanpassing/verruiming van de winkeltijdenverordening van onze gemeente:

PvdA en VVD gaan ervan uit dat de meerderheid van onze bevolking op zondag ruimere openstelling van winkels, galerieën , beurzen en fairs voorstaat. Zij baseren deze mening op een peiling tijdens de ledenvergadering van Handelsbelangen en een op twee zaterdagen gehouden enquête onder de bevolking; honderdzevenenzeventig personen uit onze gemeente en vierenveertig van buiten onze gemeente hebben hun mening gegeven.

 Voor veel inwoners van onze gemeente is de zondag nog steeds een speciale dag, een rustdag van en voor de Here.

De ChristenUnie heeft  bij verschillende ondernemers binnen onze gemeente geÏnformeerd naar hun mening over ruimere openstelling; unaniem waren ze tegen!
Burgers hebben haar aangesproken en deelden hun zorg over de eventueel ruimere openstelling van de winkeltijden en te houden evenementen op zondag.

Opnieuw is de zondagsrust in geding.

Opnieuw krijgt de 24-uurs economie hiermee een impuls.

Dit komt onze samenleving niet ten goede.

De kleinere zelfstandige ondernemers worden de dupe van openstelling op zondag.

De  onrust van verkeer en bezoekers op zondag nemen toe.

 De huidige winkeltijdenverordening voldoet prima; voor bepaalde activiteiten kan een ontheffing worden verleend door het college van B&W.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie gaat voor rust op zondag'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.