Schoonmaakactie vijvers kruidenwijk

woensdag 21 december 2005

Twensche Courant Tubantia - zaterdag 20 december 2003

Schoonmaakactie vijvers in Kruidenwijk

De vijvers in het Collenstaartpark in de Kruidenwijk zijn menig wijkbewoner een ware doorn in het oog. ‘Vijver? Een open riool bedoel je’, merkte een wijkbewoner onlangs op, hiermee verwijzend naar de grote hoeveelheid rotzooi die regelmatig in het water wordt aangetroffen. De troep in en rondom deze vijvers moet echter binnenkort tot het verleden behoren.
Althans, dat is de bedoeling van de mensen achter ‘Collenstaart schoon’, één van de projecten die meedingt naar de Milieuprijs van de gemeente Hellendoorn. Raadslid W. Roskam-Kroeze (ChristenUnie) is de drijvende kracht achter dit project, waarin ook ‘collega’ J. Veneman (GemeenteBelangen) een belangrijke rol speelt.          

Beide Hellendoornse politici omarmden eind oktober het idee van een bewoner van deze nieuwbouwwijk om de vijvers en directe omgeving een grote opknapbeurt te geven. Dat gebeurt op 6 of 13 maart. Roskam en Veneman benadrukken dat alom enthousiast wordt gereageerd op het initiatief en inmiddels velen hun medewerking aan deze schoonmaakactie hebben toegezegd.
Dat varieert van het Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie (CNME), Vereniging Woon-/Leefbaarheid, wijkagent W. Nieuwenhuis, basisscholen en winkels in de wijk tot de jeugdbrandweer en de jongeren van ’t Honk. Voorgesteld wordt om hier na de schoonmaak een kruidentuintje aan te leggen, visvereniging Ons Genoegen de vijvers te laten vullen en in ’t Honk aan de
G. van der Muelenweg een schoonmaakeindfeest te geven. Roskam: ‘Bijkomend positief effect daarvan is dat veel mensen ook eens kennismaken met dit jeugdhonk.’

« Terug

Reacties op 'Schoonmaakactie vijvers kruidenwijk'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.