Weekje sport, tunnel en wmo

maandag 04 december 2006

In de afgelopen week (48) werd begonnen (maandag) met een avondje breedtesport. Deze bijeenkomst had als doel om behalve de meest beoefende sporten ook andere sport initiatieven naar voren te brengen om mensen aan het sporten te krijgen en te houden. Verschillende sprekers vertelden over de ideeen die ze in petto hebben en hoe dit in stimulerende zin kan doorwerken naar anderen. Een verslag hiervan en andere mededelingen van de gemeente op http://www.hellendoorn.nl/profiel_inwoners/index.htm
Op het zelfde moment was er in het Hervormd Centrum ook een commissie grondgebied over onder andere hoe rijksweg 35 en de tunnel maar vooral ook de omgeving hiervan eruit zou kunnen komen te zien. Hiervoor is een document 'weefwerk' opgesteld en besproken voordat het de inspraak ingaat. Een dag later (dinsdag) tijdens de presentatie van de rijksweg is hierover uitgebreid met de omwonenden gesproken. Ook rijkswaterstaat was aanwezig om vragen te beantwoorden. De meeste vragen gingen over de verkeersdrukte rond de bouw van de tunnel. De wethouder gaf aan dat er geen extra drukte op de grotestraat zal ontstaan als het spoor eruit gaat. De treinreizigers zullen zoveel mogelijk omreizen via Deventer. Voor de mensen uit Nijverdal zal een station Nijverdal-West aangelegd worden. Dankzij het bespreekbaar maken van Wouter Felix van Groenlinks. Klasse.
Woensdag stond in het teken van Hellendoorn in Actie. Dit project is breed gelanceerd bij diverse verenigingen, instellingen en ook kerken. Hiervan waren er een dikke 120 aanwezig op de startdag. Na de opening door staatsecretaris Ross van VWS, de burgemeester en wethouder Coes kon iedereen in groepen opgesplitst over de diverse deelvelden doorspreken en zijn de uitkomsten genoteerd om later weer verder mee te gaan en uit te werken. Tot slot werd door theatergroep Piranha een interactief stuk theater opgevoerd tot grote hilariteit van het publiek. Meer informatie op de website van Hellendoorn in Actie http://www.hellendoorninactie.nl.
De volgende dag zijn we op bezoek geweest bij de ChristenUniefractie van Hardenberg die met het plaatselijke CDA een informatieavond hadden georganiseerd over de inzet van de bestaande netwerken van de kerken in de gemeente Hardenberg. Ook was de stichting Present aanwezig voor een presentatie van hun werkzaamheden. We proberen in onze gemeente Hellendoorn met een soortgellijk initiatief te komen.
Vrijdagavond zijn mijn vrouw Marja en ik naar Zwolle gaan om Albert en Willie Roskam te condoleren met overlijden van de vader van Willie Roskam (ChristenUnie wethouder). We wensen haar met haar man Albert en de rest van de familie veel sterkte toe met dit verlies. We weten dat Gods kracht hierbij onmisbaar is.
Zatedagmorgen hebben we steunfractielid Henk Sempel bezocht worden in verband met een ziekenhuisopname. Voor dit gezin is er een lange periode aangebroken in verband met de lange revalidatietijd van hun man en vader. Veel sterkte ook voor hen.
De rest van het weekend zal verder een broodnodig rustig karakter hebben omdat we weer klaar moeten zijn als de nieuwe week weer begint.

« Terug

Reacties op 'Weekje sport, tunnel en wmo'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.