Raadsbrede steun voor stimuleringsprijs vrijwilligers

zaterdag 08 september 2007

In de raadsvergadering van juni 2007 is er met instemming van de hele raad een amendement aangenomen welke werd ingebracht door de fractie van de ChristenUnie. Waarom dit amendement nodig was zullen we uitleggen.
Vanaf januari 2007 is het eerste element van de WMO ingevoerd, de huishoudelijke hulp. In de komende jaren zal gefaseerd de rest worden ingevoerd. Dit betekend dat er WMO gerelateerde activiteiteiten ontwikkeld moeten en ook zullen gaan worden. We willen dan ook voorstellen om hier met name de wijkgebouwen voor te gaan gebruiken omdat deze het dichtst bij de mensen in de buurt zijn. Een ander nadelig punt dat momenteel bij de wijkbesturen ligt dat is de spamregen van de BEM (Bureau Eeerlijke Mededinging) om para-commercie in wijkgebouwen tegen te gaan. Dit heeft ertoe geleid dat wijkbesturen terughoudend zijn in het organiseren van activiteiten omdat ze bang zijn teruggefloten te worden door het gemeentebestuur. Deze moeten namelijk handhavend optreden als ze een tip krijgen van de BEM. Dit is voor ons de reden geweest om te proberen zo creatief mogelijk om te gaan met de activiteiten in wijkgebouwen.
We menen dan ook dat het instellen voor een speciale prijs voor het wijkbestuur dat de beste invulling geeft aan activiteiten gerelateerd aan de WMO. De prijs die hiervoor gaat komen heeft een hoogte van 1000 euro en zal worden uitgereikt op het jaarlijkse vrijwilligersfeest. Op deze manier hopen we meer mensen naar de wijkgebouwen te trekken zodat de sociale cohesie zoals we die in onze 'Hellendoorn in Actie ' activiteiten willen leggen ook daadwerkelijk uitvoering geven. We willen toch allemaal ummekiek'n naor mekare? Wij zien het in ieder geval als een bijbelse opdracht om elkaar zoveel mogelijk te helpen en te ondersteunen. We hopen dan ook dat er veel initiatieven komen door de wijkbesturen.
Dus: Wijkbesturen kom op met uw nieuwe initiatieven!

« Terug

Reacties op 'Raadsbrede steun voor stimuleringsprijs vrijwilligers'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.