Politie optimistisch met jaarprognose

dinsdag 29 januari 2008

Tijdens een raadsbijeenkomst over het jaarplan van de politie waren er positieve geluiden te horen wat betreft de veiligheid in onze gemeente.
De politie heeft de prognose gebaseerd op de cijfers zoals ze van jaar tot jaar behaald worden. Enkele bijzonderheden:
Het aantal meldingen is nagenoeg gelijk gebleven aan die van vorig jaar.
Het aantal misdrijven is gedaald. Het aantal aangiftes is ook gedaald, wel moet vermeld worden dat het aantal aangiftes per internet fors is gestegen naar een totaal van 20%.

Van het aantal misdrijven dat is gepleegd is een daling te zien van 12%.
Diefstal uit woningen is aanzienlijk gedaald met 43%, dezelfde vergrijpen uit auto's is met ongeveer hetzelfde aantal toegenomen. Een reden hiervoor kan zijn dat we zelf als burgers van de dief een gelegenheidsdief maken door onze tomtom of mobiel open en bloot in de auto te laten liggen. Dat betekent dat we zelf als burgers hier iets aan kunnen doen.
Bijzonder is de daling van het aantal zedenmisdrijven, dit is gedaald met 50%.

De acties die de komende periode door de politie speciaal worden benadrukt zijn:
- Hangjongeren en
- Snelheids controles

Ook wordt door de politie meegedeeld dat bij een verdachte situatie 112 gebeld mag worden omdat dit vergrijp in prioriteit is gestegen naar prio 1. Dit betekent een directe 112 melding met ook direct gevolg. Dus aan ons allen de taak om dit serieus te nemen en te bellen, dit onder het motto: beter 10 keer (serieus) teveel gebeld dan 1 keer te weinig.

« Terug

Reacties op 'Politie optimistisch met jaarprognose'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.