ChristenUnie Hellendoorn bezorgt over toekomst gehandicapten

woensdag 12 januari 2011

Door de kabinetsplannen om te bezuinigen op de sociale werkvoorziening dreigen veel mensen met een arbeidshandicap buiten de boot te vallen en in de bijstand terecht te komen. Het kabinet wil 700 miljoen euro bezuinigen door minder mensen toe te laten tot de sociale werkplaatsen en de subsidie voor zulke arbeidsplaatsen te verminderen. Nu werken er nog zo'n 100.000 mensen met lichamelijke, verstandelijke of psychische beperkingen bij de sociale werkvoorziening.

Door de plannen van het nieuwe kabinet zullen dat er over tien jaar tweederde minder zijn, heeft het CPB berekend. Zo'n 40.000 van hen zullen dan in de bijstand komen. De ChristenUnie Hellendoorn betreurt deze plannen en is bang dat de medewerkers van o.a. de SOWECO het hierdoor moeilijk zullen krijgen.

Wel biedt het kansen om mensen met een beperking vaker in het reguliere arbeidsproces te plaatsen. Helaas is het in deze tijd van economische crisis voor mensen met een beperking extra moeilijk om werk te vinden. Door de bezuinigingen wordt dit nog moeilijker. Daarom roept de ChristenUnie Hellendoorn de gemeente op om het goede voorbeeld te (blijven) geven. Ook binnen het gemeentehuis werken mensen met een beperking. Toch zou de ChristenUnie Hellendoorn willen dat er meer aandacht zou worden besteed aan arbeidsplaatsen voor mensen met een beperking. Zij hopen dat de overheid zelf met (meer) goede voorbeelden komt, en op deze manier werkgevers prikkelt om mensen met een beperking in dienst te nemen. Er zijn allerlei regelingen die het voor werkgevers erg aantrekkelijk kunnen maken om mensen met een beperking in dienst te nemen. Ook vindt de ChristenUnie Hellendoorn dat men niet alleen moet kijken naar de beperkingen die mensen hebben, maar juist ook naar de mogelijkheden en kansen die deze mensen te bieden hebben. Ten slotte moeten we juist in deze moeilijke tijden, opkomen voor de zwakkeren in onze samenleving. 

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Hellendoorn bezorgt over toekomst gehandicapten'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.