Resultaten Marktonderzoek ChristenUnie

Marktkraammaandag 27 juli 2015

De CU in de gemeente Hellendoorn heeft onderzocht of betrokkenen de markt in het centrum van Nijverdal willen houden of weer terug willen naar het marktplein. De markt was tijdelijk verhuisd van het marktplein naar het centrum omdat het marktplein werd voorzien van nieuwe bestrating. Voor dit onderzoek zijn 250 passanten ondervraagd, zijn alle markthandelaren bezocht en zijn de omwonenden en winkeliers benaderd.

Een meerderheid van de passanten en omwonenden geven aan dat zij de markt het liefst in het centrum willen hebben omdat dit vooral gezellig oogt. Een  meerderheid van de marktkooplieden geeft aan de markt het liefst te willen houden op het marktplein. Opvallend is dat de voorstanders van de centrumlocatie aangeven dat zij niets meer of minder uitgeven op de markt dan anders, winkeliers geen verschil in omzet merken, terwijl veel markthandelaren aangeven juist omzet te missen in het centrum. Ook stuit de markt in het centrum op praktische nadelen, zoals gevaarlijke situaties voor de voetgangers en fietsers. Verder blijkt uit het onderzoek dat veel bezoekers die speciaal voor de markt komen aangeven dat de kramen in het centrum te ver uit elkaar staan waardoor de markt niet te behappen is. 

Op basis van de gegeven argumenten is de ChristenUnie van mening dat de markt op het marktplein met een uitloop via de Alexanderstraat (oude situatie) de ideale marktlocatie is. Hierdoor behoud je een ‘echte’ markt met een aansluiting naar het centrum. Levendigheid in het centrum is wel wenselijk cq noodzakelijk voor een aantrekkelijk centrum. Hiervoor is volgens de ChristenUnie echter niet de markt het juiste middel maar zijn dat de activiteiten zoals: de ijsbaan, de start van de Diepe Hel Holterbergloop en het Regge Coast Shanty Festival of bijvoorbeeld een food truck festival of standwerkersparcours.

Dit alles komt het bruisende centrum van Nijverdal en haar gebruikers ten goede!

Via onderstaande link kunt u het rapport downloaden:

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
definitieve resultaten marktonderzoek129,8 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Resultaten Marktonderzoek ChristenUnie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.