Is locatie Duivecate geschikt voor opvang statushouders?

Arbeidsmigranten_huisvestingvrijdag 23 oktober 2015

PvdA en ChristenUnie Hellendoorn willen weten of locatie Duivecate geschikt is voor opvang van statushouders.

De ChristenUnie en PvdA in Hellendoorn vragen het college om te onderzoeken of locatie Duivecate in Hellendoorn geschikt is voor opvang van statushouders nu de huidige huurder van deze locatie, een zorgaanbieder, heeft aangegeven de huur per maart 2016 te beƫindigen.

VluchtelingenWerk Nederland deed onlangs de oproep aan de gemeenten om bij te dragen aan creatieve oplossingen voor het huisvestingsprobleem van asielzoekers. Zij gaf aan dat leegstaande kantoorpanden en bejaardenhuizen gebruikt zouden kunnen worden om asielzoekers met een verblijfsvergunning tijdelijk woonruimte te bieden.

De PvdA en de ChristenUnie willen daarom van het college weten wat zij vindt van de oproep van VluchtelingenWerk Nederland om leegstaande panden te gebruiken voor de huisvesting van asielzoekers zolang er geen betere/permanente oplossing voor handen is. En wat zij vindt van de suggestie van de PvdA en de ChristenUnie om de locatie Duivecate geschikt te maken als tijdelijke woonruimte voor statushouders.  En verder willen de ChristenUnie en de PvdA weten of er nog meer leegstaande panden beschikbaar zijn in Hellendoorn voor de opvang van statushouders.

« Terug

Reacties op 'Is locatie Duivecate geschikt voor opvang statushouders?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.