Knelpunt in Hellendoorn

maandag 21 mei 2007

Wat eigenlijk de oplossing zou moeten worden voor Nijverdal, Hulsen en Hellendoorn blijkt nu toch echt een knelpunt te worden. En dan doelen we natuurlijk op de Noord-Zuid verbinding en met name het gedeelte in Hellendoorn. De wethouder heeft namens het college te kennen te geven dat hun voorkeur ligt in het trace van de parallelvariant die, zoals de naam al aangeeft, naast de huidige weg moet komen te liggen. Waarom deze voorkeur vroegen we ons af. Een aantal redenen heeft de wethouder aangedragen:

  • Ter bescherming van het natuurgebied en het uitloopgebied van de Regge,
  • een variant op het huidige voorstel zal 1 a 1,5 meter hoog in het landschap moeten komen te liggen en dit is qua aangezicht en kosten geen optie,
  • de compensatie van Ola zal problemen opleveren omdat de provincie hier geen toestemming voor zal geven en tot slot,
  • het aangezicht van rotonde's en een verplaatsing van een hal van Ola zal voor veel bewoners en ook voor de Blenke niet toelaatbaar zijn. 

Op deze manier is er een soort van impasse ontstaan waarover de raad zich mag uitspreken. Dit zal niet eenvoudig zijn omdat er uit dit dossier, als we alleen naar bovenstaande punten kijken, alleen maar verliezers kunnen komen. De beste oplossing is dat ook andere aspecten meegenomen moeten worden. Als eerste het aspect dat het verkeer op het bestaande wegvak niet voldoende groei kan ondervinden. Als tweede moeten we erkennen dat ook de parallelvariant goede kanten heeft en niet alleen maar slechte. En als we hiertegenover de beperkingen die de provincie ons oplegt meenemen dan wordt de keuze al eenvoudiger. Het is natuurlijk van de zotte als we allerlei opdrachten aan de wethouder meegeven die toch niet uitvoerbaar blijken, dit is gewoon zand in de ogen strooien van veel burgers. Nee, helder blijven kijken naar de mogelijkheden dat is wat hier gevraagd wordt. En met elkaar knokken voor de beste variant.
De beslissing zal plaatsvinden in de raadsvergadering van juni 2007.

« Terug

Reacties op 'Knelpunt in Hellendoorn'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.