Sporthal Kruidenwijk officieel open

woensdag 13 januari 2010

Vandaag, woensdag 13 januari, is de sporthal Kruidenwijk officieel in gebruik genomen. De groepen 7 en 8 van de basisscholen De Triangel, De Bongerd, De Tormentil en De Schaapskooi mochten vanochtend officieel de aftrap doen samen met wethouder Johan Coes. De wethouder gaf aan dat hij hoopte dat deze nieuwe sporthal een extra stimulans is voor de jongeren om met veel plezier te sporten, op school en via verenigingen.  

foto

Partijtje basketbal
Het programma ging van start met een partijtje basketbal gespeeld door wethouder Johan Coes, Sven Dorgelo (stagiaire sport) en twee vertegenwoordigers per klas. Voor De Triangel waren dat Romee Bessembinder en Merel Hallink; voor De Bongerd Melanie Vos en Robin Haase; voor De Tormentil Jaycee Klees en Dim Weyers en voor De Schaapskooi Remco Ligtenberg en Shania Risakotta.
Daarna konden de andere 220 kinderen van de groepen 7 en 8 sporten: voetbal, badminton, tumbling baan, circusmateriaal, trampoline, basketbal, skatebaan, touwen, touwladder, etc. Om 12.00 uur werd het programma afgesloten.

Sportinstuif
’s Middags was er van 13.30 tot 15.00 uur een sportinstuif voor jongeren. In de hal konden jongeren met de opgestelde sportactiviteiten aan de slag. Ook 's middags was het nog steeds lekker druk en werd er volop gesport. Naast de jongeren waren er deze middag ook diverse peuters aan het sporten, onder begeleiding van de GVN.

Officiële opening van Kulturhus Kruidenwijk volgt nog
De sporthal Kruidenwijk maakt onderdeel uit van het Kulturhus Kruidenwijk. Ander onderdeel van het Kulturhus is het wijkcentrum Kruidenwijk. De sporthal is eerder klaar dan het wijkcentrum. In de week van de officiële ingebruikname starten diverse verenigingen er hun trainingen en wedstrijden gaan houden. De schoolkinderen van de vier basisscholen Triangel, Tormentil, De Schaapskooi en De Bongerd krijgen er hun gymlessen. Een officiële opening vindt later in 2010 plaats, als ook het wijkcentrum klaar is.

« Terug

Reacties op 'Sporthal Kruidenwijk officieel open'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.