Problemen dagopvang “één minuut voor twaalf” opgelost!

zaterdag 16 januari 2010

Wij hebben, vanaf eind mei 2009, diverse malen aandacht gevraagd voor de problemen bij de dagopvang ook Burger Belang heeft dat later enkele malen gedaan.

In de raadsvergadering van 15 dec. j.l. was veel commotie over een motie die om meer actie op dit onderwerp vroeg. Alles was opgelost was de bewering van de wethouder we moesten de ter vergadering verstrekte nota lezen daar stonden alle oplossingen in.

In de commissievergadering van 12 jan. j.l. kwam een nieuwe nota over de problemen op de dagopvang aan de orde de vorige gaf blijkbaar toch niet de oplossing.

In deze nota dd 12 jan. 2010 die s’morgen door B en W was aangenomen kunnen we lezen dat voorlopig de afvallers bij de dagopvang kunnen blijven gebruik maken van deze voorziening in ieder geval tot 31 dec. 2010.

Intussen zal gewerkt worden aan een alternatieve opvang.

 

Hoe is het nu mogelijk dat er na de raadsvergadering van 15 dec. j.l. zo snel een oplossing kwam?

Naar onze mening heeft dat een aantal redenen n.l.

 

+ De motie van 15 dec. ( hoewel niet aangenomen toch effect )

+ De brief van de vrijwilligers van de dagopvang Het Helmerink 22 dec. j.l. ( waar de pers gertig op inging ) ( lees elders op onze site deze brief )

+ Bericht in Tubantia 23 dec. dat de afvallers in Rijssen Holten voorlopig een half jaar mochten blijven en in Hengelo zelfs een jaar.

+ De door ons en BB gestelde schriftelijke vragen want de op 15 dec. verstrekte nota bleek nog geen oplossingen te geven ( zie elders op de site onze vragen )

+ Naar aanleiding van de brief van de vrijwilligers actie van div. politieke partijen richting wethouder.

 

Wij hebben veel waardering voor de actie van de vrijwilligers de brief heeft echt voor een doorbraak gezorgd, hulde aan deze zeer betrokken vrijwilligers. Ook het CDA heeft in de commissievergadering de vrijwilligers geprezen!

Het had allemaal eerder geregeld kunnen worden, andere gemeenten konden dat ook, maar het belangrijkste is dat de afvallers kunnen blijven en niet meer in onzekerheid verkeren.

« Terug

Reacties op 'Problemen dagopvang “één minuut voor twaalf” opgelost!'

alicezeta56, alicezeta56 (alicezeta56) [919502]
Geplaatst op: 15-05-2015 11:20
Welcome for the world regarding gym floor! Gym floor UK can be a hub from to now have the latest type rubber matting to your home. The plastic flooring gives a classy look in your area. With gym floor UK, we give you the very best quality material. gym flooring UK

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.