Lijsttrekker Bert haan vanavond te beluisteren op Reggestreekradio

vrijdag 29 januari 2010

Gisteravond werd in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur voor het eerst een lijsttrekkersdebat voor deze verkiezingscampagne georganiseerd.

De lijsttrekkers moesten niet alleen het programma van hun eigen partij moesten verdedigen, maar zij moesten zich ook verdiepen in de partijprogramma's van de andere partijen. Elke lijsttrekker kreeg 1 minuut tijd om zijn/haar partij en verkiezingsprogramma te promoten.

Daarna kregen twee andere lijsttrekkers de kans om vragen te stellen over de inhoud van het verkiezingsprogramma. Dit gebeurde in een steeds wisselende samenstelling, totdat alle lijsttrekkers hun programma toegelicht en verdedigd hadden.

Johan Coes mocht namens het CDA als eerste zijn woordje doen. Hij kreeg kritische vragen van HOP-lijsttrekker Johan Stuut en D'66 voorman Henk Daggert. Evenals zijn collega wethouder en lijsttrekker Wilma Paalman leek Coes soms wat moeite te hebben om in de rol van lijsttrekker te blijven en had hij de neiging om als wethouder in de verdediging te schieten bij kritische vragen.

Vervolgens was Henk Daggert van D'66 aan het woord. Zijn collega Muller van de VVD was van mening dat D'66 qua programma zoveel overeenkomsten vertoond met de VVD dat de partij helemaal niet mee zou hoeven doen aan de verkiezingen.

Ook Bert Haan van de ChristenUnie mocht het woord voeren. Hij gaf aan dat de ChristenUnie de afgelopen 4 jaar veel heeft bereikt. Zo vertelde hij dat er mede dankzij de ChristenUnie geen gokhal in het centrum van Nijverdal gekomen is en dat de  jeugdoverlast fors is teruggedrongen. Ook gaf hij aan dat de werknemers van Soweco, voor wie het werk van Ommen naar Nijverdal is verhuisd, zeer tevreden zijn.  

Door technische problemen was Reggestreek Radio niet in staat om het lijsttrekkersdebat rechtstreeks uit te zenden. Wilt u weten wat er verder allemaal ter sprake is gekomen? Luister dan vanavond  tussen 19.00 en 21.00 uur naar Reggestreek Radio.

« Terug

Reacties op 'Lijsttrekker Bert haan vanavond te beluisteren op Reggestreekradio'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.