Extra stembureau bij gemeenteraadsverkiezingen

donderdag 14 januari 2010

NIJVERDAL - Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010 krijgt Nijverdal een extra stembureau, omdat het aantal kiezers dat per stembureau wordt opgeroepen, bij sommige stembureaus  te groot wordt.

Dit heeft te maken met het in ere herstellen van het ouderwetse stempotlood. Als gebruik wordt gemaakt van stemmachines kunnen per stembureau 2000 kiezers opgeroepen worden, nu adviseert de kiesraad om niet verder te gaan dan 1500 kiezers per bureau.

Het stembureau in het Huis voor Cultuur en Bestuur telt op dit moment 1979 mogelijke kiezers en bij de leerkamer van de NH Kerk aan het Hoge Dijkje worden 1779 mensen opgeroepen. Daar komen na de realisatie van het Nieuw Dunant nog meer mensen bij. Daarom is een herindeling van de stembureaus nodig.

Dat de kiezers in principe naar elk willekeurig stembureau binnen de gemeente kunnen gaan maakt niet zoveel verschil, want in de praktijk blijkt dat bijna iedereen naar het bureau gaat waarvoor hij of zij wordt opgeroepen. Daarom heeft het college besloten om met ingang van de komende gemeenteraadsverkiezingen een extra stembureau in te richten in het gebouw van de Stichting Bunga Tandjung aan de Molukkenstraat 4.

De kiezers uit de omliggende straten kunnen dan daar naartoe om hun stem uit te brengen. Daardoor wordt het aantal kiezers dat wordt opgeroepen in het Huis voor Cultuur en Bestuur en de leerkamer van de kerk aan het Hoge Dijkje kleiner.

« Terug

Reacties op 'Extra stembureau bij gemeenteraadsverkiezingen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.