Energiepremieregeling bestaande particuliere woningen Hellendoorn 2010

zaterdag 06 februari 2010

De 'Energiepremieregeling bestaande particuliere woningen Hellendoorn 2010' treedt op 13 februari 2010 in werking. 
De exacte tekst van deze regeling komt z.s.m. op de website van de gemeente. Dat geldt ook voor de lijst van gesubsidieerde maatregelen en voor de lijst met veel gestelde vragen.
Subsidieaanvragen kunt u vanaf maandag 15 februari indienen bij het loket Bouwen en Milieu. Dit is ook mogelijk tijdens de informatiemarkt die op zaterdag 13 februari van 10.00-16.00 uur voor de eigenaar/bewoners van woningen wordt gehouden in de centrale hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur. Aanvragen moeten écht aan het loket worden ingediend.  Niet complete aanvragen worden niet in behandeling genomen !    Dit geldt ook voor via digitale weg gezonden aanvragen ! 

foto

De raad heeft op 2 februari jl. een besluit genomen over de voorgelegde regeling. De raad heeft besloten de verplichting tot het moeten hebben van een EPA (energieprestatieadvies of maatwerkadvies) uit de regeling te schrappen. Dit betekent, dat het niet (meer) verplicht is om een EPA te hebben om in aanmerking te kunnen komen voor subsidie op grond van de regeling.

Het blijft wél zeer raadzaam om een Maatwerkadvies aan te vragen. Daarmee heeft u een objectief en deskundig advies over maatregelen die u aan uw huis kunt treffen om de energieprestatie van uw huis te verhogen en daarmee het energieverbruik van uw huis terug te dringen. Door de goede maatregelen te treffen gaat uw energierekening aanmerkelijk omlaag en krijgt u een comfortabel huis. Bijkomend voordeel van het EPA is, dat u een energielabel krijgt voor uw huis (dit label betreft uiteraard de situatie van dát moment). 
Bovendien is in het EPA aangegeven welke maatregelen u het beste eerst kunt (laten) uitvoeren en welke beter op een later moment. Het kan bijvoorbeeld rendabeler zijn eerst enkel glas door dubbel glas te vervangen voordat u spouwmuurisolatie laat aanbrengen.

  1. U kunt het aanvraagformulier subsidie downloaden.

« Terug

Reacties op 'Energiepremieregeling bestaande particuliere woningen Hellendoorn 2010'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010 > februari