(Brand) Veilig Leven

maandag 15 februari 2010

Brandveiligheid is een onderwerp dat door veel mensen belangrijk gevonden wordt. Iedereen staat wel eens stil bij de onderwerpen brand en veiligheid en vindt het belangrijk dat er aandacht aan besteed wordt. De gevolgen van een brand worden doorgaans dan ook hoog ingeschat. Opvallend is dat het risico om zelf betrokken te raken bij een brand door de meeste mensen zwaar wordt onderschat.
foto

Dit is één van de redenen dat het programma (Brand) Veilig Leven vanaf dit jaar een prominente plaats inneemt op de agenda van de brandweer Cluster West Twente. Het programma omvat tal van activiteiten die tot doel hebben het veiligheidsbewustzijn en daarmee de zelfredzaamheid van mensen te vergroten. De brandweer wil burgers, bedrijven en instellingen stimuleren tot meer alertheid voor brandveiligheid.

“Iedereen moet zich ervan bewust zijn dat hij/zij zelf meer kan doen aan brandveiligheid”, aldus clustercommandant West Twente H. Langenburg.
De  brandweer in Cluster West Twente heeft hiervoor een aantal activiteiten ontwikkeld. Zo gaat de brandweer ‘op maat’ voorlichting geven.
Tijdens deze voorlichting staan de brandveiligheidsrisico’s in het eigen bouwwerk centraal, hoe deze risico’s kunnen worden beperkt en wat te doen als er toch brand uitbreekt.
De brandweer richt zich in eerste instantie op risicovolle gebouwen zoals appartementencomplexen, verzorgingstehuizen, kinderdagverblijven, enzovoorts.

« Terug

Reacties op '(Brand) Veilig Leven'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010 > februari