College kiest voor interne verzelfstandiging team sport

woensdag 10 februari 2010

Het college van B en W van de gemeente Hellendoorn heeft besloten in zijn vergadering van 19 januari toe te werken naar een interne verzelfstandiging van het organisatieonderdeel ‘sport’. Daarmee komt een eerder voorstel tot externe verzelfstandiging te vervallen.

foto

Keuze interne zelfstandigheid gevolg van economische situatie
Het besluit tot interne verzelfstandiging betekent dat het personeel van het team sport in dienst blijft van de gemeente in de huidige rechtspositie. Wel zal het team sport een contract aangaan met het college met daarin afspraken over te behalen resultaten. Wat dit precies inhoudt, wordt in de komende periode nader uitgewerkt.

De wijziging van externe naar interne verzelfstandiging is ingegeven door de economische situatie. Er ligt een financiële taakstelling voor de gemeente Hellendoorn. Een externe verzelfstandiging van het team sport leidt pas op de lange termijn tot financieel voordeel en vergt op de korte termijn extra investeringen. Dit is niet verenigbaar met de financiële taakstelling van de gemeente.
Het college heeft het besluit tot interne verzelfstandiging ondertussen informeel toegelicht aan de raadsleden. Zij concludeerden dat het college een verstandig besluit heeft genomen op basis van voortschrijdend inzicht en de huidige economische situatie.
Ook personeel, de Bestuurscommissie voor lichamelijke opvoeding en sport (BLOS) en Sport Federatie Hellendoorn (SFH) zijn op de hoogte gebracht van het besluit.

Rol van BLOS en SFH
Bij een verdere uitwerking van de interne verzelfstandiging van het team Sport wordt ook het mogelijk opheffen van de BLOS en de discussie rondom het (mogelijk) opheffen van de SFH meegenomen, evenals het oprichten van een Adviesraad voor de Sport.

« Terug

Reacties op 'College kiest voor interne verzelfstandiging team sport'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010 > februari