Strooien alleen nog op hoofdwegen

zaterdag 06 februari 2010

Omdat er in onze gemeente nu echt een tekort dreigt aan strooizout, is besloten de strooiroute in te korten. Hierdoor kunnen wij in onze gemeente de komende weken waarschijnlijk overbruggen (tenzij de weersomstandigheden ernstig verslechteren). Wel is besloten om, in tegenstelling tot omliggende gemeenten en de provincie, de doorgaande fietspaden te blijven strooien. Hiervoor wordt een mengsel van zand en pekel gebruikt in plaats van zout. Hiertoe is besloten omdat juist deze groep kwetsbaar is bij gladheid. In de bijlage vindt u een kaart met hierop aangegeven welke wegen nog worden gestrooid.

Op donderdag 4 februari jl. is er een ambtelijk overleg geweest met de Twentse gemeenten en provincie over het regionale zouttekort. Bijna alle 14 regiogemeenten waren vertegenwoordigd alsook de provincie. Tijdens het overleg hebben alle aanwezige gemeenten aangegeven dat de wil aanwezig is om samen te werken inzake het zouttekort/ de gladheidbestrijding.

Duidelijk is dat nagenoeg alle gemeenten nog slechts enkele keren kunnen strooien met hun voorraad zout. Binnen alle gemeenten is dus een zouttekort.

Afgesproken is dat alleen de belangrijkste hoofdroutes nog gestrooid worden.

 

De gemeente Hellendoorn heeft een contract voor de leverantie van 1150 ton zout tegen een vastgestelde prijs. Daarvan is het grootste deel al verbruikt. Voor de rest van dit winter kunnen wij nog ongeveer 130 ton zout geleverd krijgen. Vandaag, 5 februari is er nog een vracht van circa 35 ton binnengekomen en hadden we nog 30 ton zout in voorraad, dus totaal hebben we nu 65 ton. Ook voor volgende week is zout besteld en is er aangegeven door de leverancier dat we één vracht zullen ontvangen.

 

Vanaf 5 februari wordt door ons alleen de ingekorte hoofdroute nog gestrooid. We strooien zo zuinig mogelijk. Per strooibeurt is ruim 10 ton zout nodig, uitgaande van een ‘schone’ weg. Bij sneeuwval zijn we de dubbele hoeveelheid kwijt.

In samenspraak met de gemeente Rijssen-Holten is besloten dat de Nijverdalse Bergwegweg niet meer wordt gestrooid en is deze al eerder afgezet in verband met de gladheid. De hulpverleningsdiensten zijn hierover geïnformeerd.

« Terug

Reacties op 'Strooien alleen nog op hoofdwegen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010 > februari