Uitvoeringsprogramma gemeentelijk rioleringsplan

vrijdag 19 februari 2010

Het college van burgemeester en wethouders heeft het Uitvoeringsprogramma gemeentelijk rioleringsplan tot 2015 vastgesteld. De komende vijf jaar wordt ruim 12 miljoen euro geïnvesteerd in de gemeentelijk riolering.

foto

De basis voor het uitvoeringsprogramma is het beleid zoals dat staat in het verbreed gemeentelijk rioleringsplan (VGRP) 2009-2015. Het programma kent vier thema’s: onderzoek, onderhoud en verbetermaatregelen, vervanging riolering en aanleg regenwateriolen en het vervangingsplan gemalen en drukriolering. Heeft u vragen dan kunt u terecht bij het loket Wegen, groen en afval (Waterloket).

 

 

Onderzoek

Er wordt onderzoek gedaan naar de waterafvoercapaciteit en de uitworp op het oppervlaktewater. Verder wordt het meten van neerslag en controle van de werking van het gemaal en de overstorten uitgebreid. De gemeente wenst een groter inzicht in de grondwaterstanden en het verloop daarvan in de stedelijke kernen. In 2010 wordt een incidentenplan opgesteld in samenwerking met de brandweer en waterschappen. Dit houdt grofweg het vastleggen van de risico’s in met betrekking tot gevaarlijke stoffen.

 

Onderhoud- en verbetermaatregelen

Er wordt een drietal rioolrenovatieprojecten uitgevoerd, welke bestaat door een met kunsthars geïmpregneerde kous (kousmethode) aan de wand van het riool aan te brengen. In Nijverdal gaat het om een gedeelte van de Grotestraat/Meijboomstraat/  Transportriool nabij de Regge/ Weversstraat en gedeelte Smidsweg/Constantijnstraat. Voor Haarle betreft het een gedeelte tussen de Stationsweg-Raalterdijk. In 2010 vinden hiervoor de voorbereidende werkzaamheden plaats. De uitvoering van deze projecten zijn gepland voor de jaren 2010, 2011 en 2012.

 

Vervanging riolering en aanleg regenwateriolen

In mei 2010 start de eerste fase van de drie fasen WOP De Blokken. Hier wordt het riool vervangen en wordt er een regenwaterriool aangelegd. De uitvoering loopt door tot en met 2012. Ook wordt er in 2010 de vervanging van de riolering (berging) en de aanleg van regenwateriolen in de Salomonsonstraat, Prins Bernhardstraat, Koninginnestraat, Schoolstraat, Irenestraat en Beatrixstraat in Nijverdal opgepakt. In Daarlerveen komt een Bergbezinkleiding en wordt er een nieuw gemaal aangebracht aan de Nieuwstraat.

 

Vervangingsplan gemalen en drukriolering

Vanwege de technische en functionele levensduur, moeten de komende jaren meerdere gemalen (drukriolering) worden vervangen. In 2010 vinden de voorbereidende werkzaamheden hiervoor plaats.

« Terug

Reacties op 'Uitvoeringsprogramma gemeentelijk rioleringsplan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010 > februari