Actieplan ammoniak veehouderij

woensdag 10 februari 2010

Op 1 december 2009 heeft de minister van VROM het Actieplan ammoniak veehouderij bekendgemaakt. Dit houdt in dat middelgrote varkens- en pluimveehouderijen onder voorwaarden tot uiterlijk 1 januari 2013 uitstel kunnen krijgen van de verplichting om te voldoen aan het Besluit ammoniakemissie huisvesting veehouderij (Besluit huisvesting). Veehouders die hiervan gebruik willen maken, moeten voor 1 april 2010 een bedrijfsontwikkelingsplan indienen bij de gemeente.

foto

De bedrijven die in aanmerking komen voor dit actieplan hebben hierover van de gemeente Hellendoorn een brief ontvangen. Mocht u geen brief gekregen hebben, terwijl u denkt wel in aanmerking te komen, dan kunt u bellen of mailen met de heer J.Tijman op Smeijers (0548-630540 J.Tijman.op.Smeijers@Hellendoorn.nl) of de heer J. Droste (0548-630574) J.Droste@Hellendoorn.nl. Voor meer informatie over het Actieplan ammoniak veehouderij of het Besluit huisvesting kunt u ook kijken op http://www.infomil.nl/onderwerpen/landbouw-tuinbouw/ammoniak-en/actieplan-ammoniak. Daar vindt u ook het sjabloon modelbedrijfsontwikkelingsplan dat nodig is voor opstellen van uw eigen plan. In het bedrijfsontwikkelingsplan moet de huidige situatie zijn beschreven, moet staan hoe de noodzakelijke aanpassingen worden uitgevoerd en hoeveel tijd daarmee gemoeid is. Het bedrijfsontwikkelingsplan stuurt u voor 1 april a.s. naar de gemeente Hellendoorn, Postbus 200, 7440 AE Nijverdal.

Uitstel
Als er een bedrijfsontwikkelingsplan wordt ingediend, dan wordt tijdelijk gedoogd dat de voorschriften van het Besluit huisvesting worden overtreden. Wordt er geen plan ingediend, maar worden er wel dieren gehouden in traditionele huisvestingssystemen, dan kan er handhavend worden opgetreden. De uitstelmogelijkheid geldt ook voor bedrijven die gaan afbouwen of stoppen. Niet elk bedrijf kan tot 1 januari 2013 uitstel krijgen om te voldoen aan dit besluit. Dit is afhankelijk van de bedrijfssituatie. In het actieplan is voor bepaalde categorieën bedrijven een eerdere datum vastgesteld dat aan het Besluit huisvesting moet worden voldaan.

« Terug

Reacties op 'Actieplan ammoniak veehouderij'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010 > februari