optreden en aftreden...

zaterdag 20 februari 2010

Vandaag, 20 februari 2010 zal de geschiedenis ingaan, als de dag van de val van het vierde kabinet Balkenende. Het is natuurlijk heel moeilijk om een goede keuze te maken, maar aftreden is toch wel het laatste waar Nederland naar mijn idee nu behoefte aanheeft. Nu in tijden  van crisis, waar veel mensen het hoofd nog net boven water houden, valt ons kabinet. We moeten als politiek het goede voorbeeld laten zien. Optreden voor de burgers in dit land, optreden voor de burgers van Hellendoorn... optreden.... niet aftreden...

Wat gaat er nu gebeuren, wie krijgt het straks in Nederland voor het zeggen? Wordt het echt veel beter op deze manier? Ik denk het niet. Het is moeilijk om een land goed te besturen! Het is makkelijk om het werk dat anderen doen af te kraken, maar hoe het nu echt verder moet, daar weten veel mensen denk ik geen inhoudelijk antwoord op.

Ik vond dat we gezegend waren met zo'n grote christelijke vertegenwoordiging in ons kabinet. Christelijke politiek is moeilijk. Want de bijbel is op veel manieren uit te leggen. Toch ben ik er van overtuigd, dat God ons in Zijn hand houdt, en dat we mogen vertrouwen op Hem. Hoe moeilijk dat soms ook is, en hoeveel we ook fout doen!

Dat geldt ook voor de plaatselijke politiek. We kunnen het niet alleen. Daarom is het ook zo fijn, om een christelijjke partij te zijn. Je weet dan, dat wat er ook gebeurd, dat God erbij is. Dat Hij van ons houdt en ons bijstaat, door alle mooie en fijne dingen, maar ook door de minder mooie dingen van het leven heen.

« Terug

Reacties op 'optreden en aftreden...'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010 > februari